Här skriver jag lite om alla filmer jag ser. Ibland känner jag för att skriva, då blir det långt, ibland inte. Om du vill kan du kolla efter en särskild recension, sorterat efter titel, ibland kan det vara originaltiteln, dć jag ibland ser filmer innan de fćr en svensk titel.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
Alla (även de som börjar med å, ä och ö.)

Three monkeys (8/10).
(Üç maymun, Nuri Bilge Ceylan, Turkiet / Frankrike / Italien, 2008. IMDb. KG.)
En politiker kör pÄ en man och inser att det skulle helt förstöra hans karriÀr sÄ han betalar sin chaufför för att ta pÄ sig skulden och sitter av tiden i finkan. SuverÀnt bra.


Her (10/10).
(Spike Jonze, USA, 2013. IMDb.)
Spike Jonze har gjort en lÄng rad underbara musikvideos och nÄgra mÀsterverk dÀr Charlie Kaufman skrev manuset (Adaptation och I huvudet pÄ John Malkovich), nu manusdebuterar han med en film dÀr Joaquin Phoenix blir kÀr i sin mobil. I en nÀra framtid har iPhonens Siri blivit lite mer avancerad och har nu artificiell intelligens och Scarlett Johanssons röst. Filmen tar sedan upp de filosofiska sidorna av att vara kÀr i nÄn som inte har en kropp. Fullkomligt briljant, helt klart Ärets bÀsta film redan nu. Jag och mitt sÀllskap satt bara och mös efterÄt. Perfekta dejtfilmen sÄ gÄ och se den med nÄn du Àlskar, men lÀmna mobilen hemma.


One, Two, Three (7/10).
(Billy Wilder, USA, 1961. IMDb. KG.)
Billy Wilder har tydligen gjort en film om en Coca-Cola man i VĂ€stberlin i början av 60-talet! Tack för det tipset, IMDb! Storyn Ă€r att denne herre fĂ„r besök av chefens dotter som givetvis kĂ€rar ner sig i en kommunist. Underbar, typisk Wildersk slapstick. Älskar att mannen fru kallar honom fĂŒhrer!


Call Girl (5/10).
(Mikael Marcimain, Sverige / Norge / Finland / Irland, 2012. IMDb. KG.)
Call Girl var ok. Snygg.


Monica Z (6/10).
(Per Fly, Sverige, 2012. IMDb.)
Edda Àr fantastisk, men jag stör mig pÄ att en tar sig sÄdana friheter med vad som hÀnt i verkligheten. Jag önskar att jag inte visste om det innan.


Rolling Thunder (4/10).
(John Flynn, USA, 1977. IMDb. KG.)
Bra, om det inte vore för en gigantisk lucka i manuset. Storyn Àr att en pow-fÄnge kommer hem och fÄr massa pengar av en lokal handlare. NÄgra mÀn rÄnar honom pÄ dessa silverdollar samt skjuter hans fru och son, men INTE HONOM. Sedan ska han hÀmnas. Varför skjuter de inte honom direkt? Mycket mÀrkligt. Jag hade förvÀntat mig lite mer av manusförfattaren till Taxi Driver.


Fucking ÅmĂ„l (10/10).
(Lukas Moodysson, Sverige, 1998. IMDb. KG.)
Sublime.


Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montĂłn (8/10).
(Pedro AlmodĂłvar, Spanien, 1980. IMDb. KG.)
Underbar.


Salomé (3/10).
(Pedro AlmodĂłvar, Spanien, 1978. IMDb. KG.)
Kass kortfilm dÀr en man Àr villig att offra sin son inför en vacker kvinna.


Workingman's Death (6/10).
(Michael Glawogger, Österrike / Tyskland, 2005. IMDb. KG.)
Fin, men kanske inte det mÀsterverk jag vÀntat mig.


äldre »
(1811 filmer pć 182 sidor.
)