A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
Alla (även de som börjar med å, ä och ö.)

Quadrophenia (6/10).
(Franc Roddam, England, 1979. IMDb.)
The Whos film om en kille som är mod, slåss med rockers, medverkar i upplopp i Brighton och sedan går allt åt helvete. Go rulle. Bra musik givetvis. Sting är förbannat skön i den också. Hehe.


Quills (8/10).
(Philip Kaufman, USA / Tyskland, 2000. IMDb.)
En film om den ytterst märklige och perverse mannen Marquis De Sade. Tror att ordet sadism mycket väl kan härstamme från honom. Det är alltså en sadist vi har att göra med, en sadist som sitter på ett sinnessjukhus och härifrån levererar noveller som på sin tid bannlystes och brändes. Grova porrnoveller kan vi kalla dem. Men filmen handlar om denne mans öde i sinnessjukhuset, då den justa abbèn blir överkörd av den nye chefen, spelad av Michael Caine. Han tror på tortyr-metoder och inte på rehabilitering genom skrivandet som abbèn tidigare använt sig av.. Geoffrey Rush spelar Marquis De Sade och gör det helt briljant, bästa skådespelet jag sett på väldigt länge. En mycket bra film.


Quiz Show (8/10).
(Robert Redford, USA, 1994. IMDb.)
En suverän film. Bra, välskrivet manus och underbart bra utfört. Rakt igenom suveräna skådespelare, förutom Hank Azaria och David Payner, som inte är några höjdare, men de stjälper inte hela filmen, som tur är, Ralph Fiennes och, allas våran Jesus, John Turturro som är suveräna. Även Rob Forrow är suverän. Robert Redford gör sig bäst bakom kameran. Ingen sliskig tre timmars-hästfilm, utan ett drama av rang. Super.