A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
Alla (även de som börjar med å, ä och ö.)

8 ½ Kvinnor (6/10).
(8 ½ Women, Peter Greenaway, England / Holland / Luxemburg / Tyskland, 1999. IMDb.)
Snuskig sak. En far och son mister sin kvinna i familjen och bestämmer sig för att fylla herrgården med konkubiner.. Helt ok, sjukt snygg stundtals.


8 kvinnor (6/10).
(8 femmes, François Ozon, Frankrike / Italien, 2002. IMDb.)
En film som gick på bybion på folkhögsskolan här i Ljungskile. Eftersom jag inte hade nåt annat för mig såg jag den. Jag hade inga direkta förväntningar, jag är inte mycket för musikaler, men jag tänkte att i Ozons händer kanske det skulle kunna bli nåt bra. Och med alla dessa suveräna aktriser. Det blir bra. Musikalnumrena som var det som skrämt mig från att se filmer tidigare var bra inflätade i historien, även om jag inte tyckte om dem. Den enda musikal som funkar för mig är Dancer in the dark, där musikalnumren ju är drömmar. Då kan jag acceptera dem, men som sagt, de funkar ganska bra här. Det hela handlar om en herrgård där åtta kvinnor befinner sig och där mannen i huset har fått en kniv i ryggen. En whodunnit-historia helt enkelt. Den historian är bra med ett suveränt slut. Aktriserna är suveräna, så när som på den som är vackrast att titta på, som inte är särskilt bra; Virgine Ledoyen. Men hon är ju en av världens fem vackraste så hennes uppsyn glädjer mig i vart fall... ;)


8 Mile (5/10).
(Curtis Hanson, USA / Tyskland, 2002. IMDb.)
Halvdan film om Eminem. Antagligen semibiografisk, eller kanske helt biografisk. Inte vet jag, det är inte så mycket att ha i alla fall. Enda behållningen är när Kim Basinger, som spelar Eminems morsa snackar sex-problem med sin son: "Greg won't go down on me." "Mom!"


8½ (8½/10).
(Federico Fellini, Italien / Frankrike, 1963. IMDb.)
Skönt flummig film. Me like. Och betyget är ett skämt. En åtta är det korrekta.


87 (5/10).
(Csaba Bene Perlenberg, Sverige, 2008.)
"En kvinna går in i en lägenhet och ropar, men får inget svar. I en enda lång tagning (förutom ett klipp de sista sekunderna) får vi sedan följa henne när hon går omkring i lägenheten. Men vad är det som har hänt? Stillsamt men dramatiskt. (AA)" Jag tyckte det blev lite segt... Men helt ok.