A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
Alla (även de som börjar med å, ä och ö.)

C.R.A.Z.Y. (6/10).
(Jean-Marc Vallèe, Kanada, 2005. IMDb.)
En kanadensisk coming-of-gay-rulle. Den var schyst. Väntad, men bra musik och ett schyst foto lyfte den. Me like.


Cachè (5/10).
(Michael Haneke, Frankrike / österrike / Tyskland / Italien, 2005. IMDb.)
Ganska seg rulle där en familj får filmer hemskickade, filmer som visar deras ytterdörr. Småintressant om hur man reagerar när man blir hotad, men ganska seg i längden.


Cadillac Records (6/10).
(Darnell Martin, USA, 2008. IMDb.)
En trevlig rulle om Chess Records där Muddy Waters, Chucken och Howlin' Wolf höll till. Jag tyckte om den och var väl lite extra emotionell av andra anledningar så jag grät ett skvätt. Det kändes rätt bra.


Call Girl (5/10).
(Mikael Marcimain, Sverige / Norge / Finland / Irland, 2012. IMDb. KG.)
Call Girl var ok. Snygg.


Capitalism: A Love Story (4/10).
(Michael Moore, USA, 2009. IMDb.)
Kapitalism är ett stort ämne och det är jävligt hackigt att hoppa från den aspekten till den och tillbaka till den första. Givetvis är det gött att filmen uppmuntrar folk att ockupera husen de blivit vräkta från och strejka, men jag tycker det blir lite väl mycket Obama-propaganda, han kommer då inte förändra nåt, han heller. Jag har inget hopp för varken honom eller någon annan "demokrat".


Capote (7/10).
(Bennett Miller, USA / Kanada, 2005. IMDb.)
Min favoritskådespelare Philip Seymour Hoffman får äntligen chansen att briljera även i huvudroll och får välförtjänt en Oscar för sin insats och sitt hårda arbete för att få fram den speciella rösten som Truman Capote hade. Detta är filmen om när han skrev sin mest kända bok, In Cold Blood, en bok om ett brutalt mord och framför allt om mördarna. En bok jag inte skulle ha nåt emot att läsa. Filmen är i vart fall toppen, men måhända lite seg stundtals. Fantastisk skådespel och flera andra favorit dyker upp: Catherine Keener och underbara Chris Cooper. Båda har ni sett i Kaufman-filmer: Keener är den sexiga tjejen i I Huvudet på John Malkovich och Cooper är den excentriske orkidèälskaren i Adaptation. Ah, det är nästan dags för ännu en Kaufman-revival - kan inte Spike Jonze få tummen ur och börja filma det där kommande projektet dem emellan? Har jag hamnat off-topic nu? Nää....


Careful (5/10).
(Guy Maddin, Kanada, 1992. IMDb.)
En homage till gamla stumfilmer där storyn är smått galen. Jag var måttligt mätt på den i början och mina tankar spridde sig till dem bredvid, som lämnade salongen. Jag kvartade istället till lite omvartannat, men slutet var jag med på. Sådär är väl mitt helhetsintryck.


Carlas sång (7/10).
(Carla's song, Ken Loach, Tyskland / Spanien / England, 1996. IMDb.)
En fin historia om en busschaffis (Robert Carlyle) som låter en tjej (Oyanka Cabezas) tjuvåka på bussen då en kontrollant kommer ombord. Han förälskar sig i henne och hans problem med kontrollanten kommer så småningom kännas ganska triviala, då han följer med tjejen hem till Nicaragua. Det är en bra och upplysande film, vi lär oss lite om Nicaragua.. Som vanligt med Ken Loach är det givetvis lite härligt vänstervridet. ;)


Carlito's Way (6/10).
(Brian DePalma, USA, 1993. IMDb.)
Helt ok gangsta. I slutet var det tuffa scener i rulltrappor, det och att Sean Penn hade en likadan Adidas-overall som mig var bäst. ;)


Carmen (4/10).
(Alexander Payne, USA, 1985. IMDb.)
Alexander Paynes examensfilm är en historia om en lätt efterbliven kille som får ansvaret att jobba nattskiftet på macken. Där kommer Carmen in och föreslår att hon blir hans flickvän, mot att hon får sitt lystmäte med Ding-Dongs, tacosås och bensin. Varför hände aldrig det när jobbade nattskiftet på Shell? Haha. Filmen är väl sådär.


Casa De Los Babys (4/10).
(John Sayles, USA, 2003. IMDb.)
Tja, ingen höjdare. Ett gäng suveräna amerikanska aktriser sitter och softar på ett hotell i Mexico. Alla ska adoptera varsitt barn och det krävs enligt lag att man ska bo en viss tid i landet för att få göra detta. De fördriver tiden. Och min tid. Inte helt värdelöst, men inte särskilt intressant heller.


Cashback (7/10).
(Sean Ellis, England, 2004. IMDb.)
Soft rulle. Det tar slut mellan ett par och den konststuderande killen drabbas av sömnlöshet och tar ett jobb på ett snabbköp då han ändå inte har nåt bättre för sig om nätterna. Där börjar han stoppa tiden och se det vackra i kvinnorna i snabbköket. Soft och snyggt, det enda som jag störde mig på var att det givetvis var en svensk tjej som bodde hos honom när han var liten och gick naken mellan duschen och sitt rum: "being swedish the walk from the shower to her room needn't be a modest one". När ska folk sluta tro att vi i Sverige alla är naturister? En detalj bara, annars är den finfin.


Casino Royale (7/10).
(Martin Campbell, USA / Tyskland / England / Tjeckien, 2006. IMDb.)
Finfin, uppdaterad bondfilm. Jag tyckte väldigt mycket om GoldenEye när jag var yngre och Martin Campbell kommer här tillbaka till Bondfilmerna med bravur. Dock kan aldrig Daniel Craig bli en Bond för mig. Efter BMW:s reklamfilmer hade valet för mig varit oerhört lätt: Clive Owen. Nåväl, titta på Wong Kar-Wais reklamfilm för BMW så kanske ni håller med mig: youtube.


Cassandra's Dream (6/10).
(Woody Allen, USA/England, 2007. IMDb.)
Woody har verkligen fastnat i Dostojevskijs fotspår. Likt Match Point handlar det om mord och samvetskval, denna gång dock med ett brödrapar som behöver låna stålar av sin farbror, men han vill ha nåt i gentjänst. Inte riktigt samma driv som jag kände i Match Point. Men som alltid snyggt och smidigt. Lite abrupt slut kanske.


Cast Away (6/10).
(Robert Zemeckis, USA, 2000. IMDb.)
Ok, och stundtals riktigt roligt (när han jagar fisken ser förbannat skoj ut), bra tidsfördriv, de 142 minutrarna flög ganska snabbt iväg. Var lite trött efter dock, satt på första raden, jobbigt... Men hur som helst är det ganska bra skådespel av Tom Hanks, fast jag gillar inte att han så kaxigt uttalade sig; 'Spela mot en volleyboll, om inte det är skådespel så vet jag inte vad skådespel är'.. En annorlunda sak i filmen som jag inte tänkte på var att det inte var någon musik i hela filmen! Tack Ronny Svensson som påpekade det.. Men det behövs faktiskt inte heller, vågbruset funkar bra..


Catch me if you can (6/10).
(Steven Spielberg, USA, 2002. IMDb.)
Jag har plockat hem sex filmer från Shell nu som jag plockar fram när jag har riktigt, jävla tråkigt. Detta var en av dem som jag såg härom morgonen när jag kommit hem från jobbet och Spielberg, den jäveln fick mig att se hela! Jävla as, ville ju inte vara uppe så sent...


Catfish (5/10).
(Henry Joost & Ariel Schulman, USA, 2010. IMDb. KG.)
En mer sympatisk Torben.


Cecil B. DeMented (8/10).
(John Waters, USA, 2000. IMDb.)
En skön film. Det bästa är alla pikar till andra regissörer och filmer. "Patch Adams - Director's cut!" Haha. Givetvis oerhört överspelad, som alltid i Walters filmer, men detta är nog den bästa hittills. Trevligt.


Central do Brasil (7/10).
(Walter Selles, Brasilien / Frankrike, 1998. IMDb.)
Bra film, lite överskattad, kanske, men helt klart sevärd.


Ceremonin (8/10).
(La Cèrèmonie, Claude Chabrol, Frankrike / Tyskland, 1995. IMDb.)
Annorlunda film, sån där lite spooky-känsla i hela filmen. Slutet är både bra och dåligt, ett avslöjande är helt genialt berättat, det det avslöjandet berättar är sämre..


Chandmani Sum (3/10).
(Rowan Lee Hartsuiker, Nederländerna, 2009. KG.)
Vackert, men tråkigt.


Charade (9/10).
(Stanley Donen, USA, 1963. IMDb.)
Underbar! Vi har Audrey Hepburn som änka till en man som bara hade massa falska identiteter och tydligen en jävla massa pengar som ett gäng nu vill ha från henne, men hon har dem ju inte! Detta samtidigt som hon hela tiden stöter på Cary Grant, som hon förälskar sig i. Underbar dialog och ett fint manus. Me Love.


Charlie Wilson's War (6/10).
(Mike Nichols, USA, 2007. IMDb.)
Halvskön rulle där Tom Hanks spelar en kille i kongressen som gillar kvinnor, whiskey och Afghaners motstånd mot ryssarna. Skriven av Aaron Sorkin, mannen bakom Studio 60 och Vita Huset, så det är givetvis intriger och avancerade politikprylar vi snackar, va. Kräver att man inte slökollar!


Charlie's Angels - Full throttle (5/10).
(McG, USA, 2003. IMDb.)
Full fräs!


Charlies änglar (4/10).
(Charlie's Angels, McG, USA / Tyskland, 2000. IMDb.)
Hade inga höga förväntningar på denna film, de var att det kommer vara lättsam underhållning med fina flickor. Och så var det givetvis också och bättre tidsfördriv när man är slö efter att gått i affärer ett par timmar får man leta efter, men mer än så är det dock inte..


Charlotte et Véronique, ou Tous les garçons s'appellent Patrick (7/10).
(Jean-Luc Godard, Frankrike, 1959. IMDb. KG.)
Mysig kortfilm.


Chick (4/10).
(Michał Socha, Polen, 2008.)
Schysst animation, men jag gillade verkligen inte slutet.


Children of Men (7/10).
(Alfonso Cuarón, England / USA, 2006. IMDb.)
En spännande thriller, som utspelar sig 2027, där "min" Bond, Clive Owen, hjälper den första gravida kvinnan på 20 år undan fiskar och fulingar. Mycket bra.


Children of the revolution (5/10).
(Peter Duncan, Australien, 1996. IMDb.)
Bra skådespel hjälper tyvärr inte i en film som skulle kunnat bli jäkligt rolig. Dock är det bara idèn om att Stalin skulle fått en son, som modern dolt dess egentliga identitet och att denne son försökte göra revolution i Australien..


Chinatown (10/10).
(Roman Polanski, USA, 1974. IMDb. KG.)
Jag hade visst inte recenserat denna förut, bara lagt in en tia på IMDb. Suverän story som får en att tänka lite på det hela med Polanskis historia som nu blivit aktuell igen...


Chocolat (2/10).
(Lasse Hallström, England / USA, 2000. IMDb.)
Kan vara en av de segaste och mest intetsägande filmer jag sett. Hur tråkig som helst och inget som sticker ut alls. Följt en tråkig jävla mall och det stinker!


Christmas on Mars (4/10).
(Christmas on Mars , Wayne Coyne, USA, 2008. IMDb.)
Som alla som känner mig vet, gillar jag Flaming Lips väldigt mycket, och även Wayne Coynes konst som pryder mina väggar. Sedan 2001 har han och hans vänner gjort en film i hans garage och nu äntligen har den kommit ut. Det är en film som behandlar ämnen som deras musik ofta gör, så som rymden, hallucinationer och känslor om att man inte ska vara ute i rymden och snurra. Samt parad-fittor på marsch i huvudet på Adam Goldberg. Ingen höjdarrulle, men snyggare än jag hade väntat mig.


Chungking Express (7/10).
(Chong qing sen lin, Wong Kar-Wai, Hong Kong, 1994. IMDb.)
En finfin rulle från Kar-Wai, dock inte lika bra som Helgon i neon eller mästerverket In the mood for love. Här är det två historier och det är lite ovisst när man kollar om vem som är vem. Det är lite småirriterande, men en sån sak som att ha en person som bara köper ananas-burkar som går ut den förste maj för att på den dagen, månadsdagen för dagen då hans flcikvän gjorde slut, ska äta upp dem allihop, jag hajar inte riktigt syftet, men det är en skön idè. Yes sir, också är tjejen jättesöt, som vanligt..


Ciderhusreglerna (8/10).
(The Cider House Rules, Lasse Hallström, USA, 1999. IMDb.)
Helt ok, men ganska uppenbar ärligt talat, alltså inte allt, men slutet. Skämt: Have you seen the new ciderhouse -film? yeah, i hear it really rules!


Cinema Paradiso (8/10).
(Nuovo cinema Paradiso, Giuseppe Tornatore, Italien / Frankrike, 1989. IMDb.)
Mys.


Cinemania (6/10).
(Angela Christlieb & Stephen Kijak, USA / Tyskland, 2002. IMDb.)
En dokumentär om fem "filmofiler" i New York. De är totalt besatta av film och utlägg om att alltid missa nåt som visas utgör filmen. Roligast är när en av galningarna förklarar sin tolkning av en films slut där en kvinna dör i en säng och hennes man tar upp henne och säger "Please, please!", men hon dör trots detta. Hennes åsikt var att mannen älskade kvinnan mer än gud, och gud är svartsjuk, så hon fick inte fortsätta leva. Eller när en annan redogör varför man inte bör döda någon som prasslar eller gör nåt annat dumt. Då skulle man ju bli arresterad och inte kunna se klart filmen! Helt galna människor! Till musik av Stereo Total, som mest är irriterande, och tillsammans med jobbig handkamera fick jag ont i huvudet. Men den var rolig. ;)


Cirkeln (5/10).
(Dayereh, Jafar Panahi, Iran / Italien, 2000. IMDb.)
En film som har en bra början och ett bra slut. Däremellan är det en timme och tjugo minuter med fyra iranska kvinnor som går omkring, mer eller mindre. Ok, filmen visar hur det är att vara kvinna i Iran och är gripande i början, men sedan blir man så matt av alla promenader hit och dit och de gömmer sig för snuten. Inte så mycket mer. Helt klart en mycket överskattad film.


Citizen Kane (9/10).
(Orson Welles, USA, 1941. IMDb.)
Va? En nia? Ja, den är lite seg. Annars är den ju sjukt bra berättad. Oh. Jag känner mig så tagen av min utbildning att jag kan dra massa paraleller. Yeah, right.


Citizen Ruth (6/10).
(Alexander Payne, USA, 1996. IMDb. KG.)
Ruth är en sniffande ung dam som får ett ultimatum; om hon aborterar bort barnen hon inte visste att hon väntade slipper hon åka in i fängelset igen. Anti-abort-kristna betalar hennes borgen och försöker få henne att behålla barnen. Det är en småkul inblick i det "krig" som förs mellan pro-life- och pro-choice-folken i USA. Väntat, men bra slut.


City of God (9/10).
(Cidade de Deus, Kátia Lund & Fernando Meirelles, Brasilien / Frankrike / USA, 2002. IMDb.)
Helt suverän jävla film. Suveränt foto, suveränt klipp och skitbra skådespel. Och den är cool, rolig och med en bra story. Om du kan: se den!


Clèo från 5 till 7 (6/10).
(Clèo de 5 à 7, Agnøs Varda, Frankrike/Italien, 1962. IMDb.)
En lite annorlunda fransk 60-talsrulle. Den utspelar sig nämligen på två timmar en eftermiddag. Under dessa två timmar får vi följa Cleo, som av en spåkvinna blir spådd till döden och sedan går och oroar sig för beskedet från en läkare. Gudars vad vackra kvinnorna var i 60-talets Frankrike. Det är det som lever kvar starkast efter filmen. Filmen i sig är ok, men inget särskilt.


Clerks (8/10).
(Kevin Smith, USA, 1994. IMDb.)
Clerks är helt klart Kevin Smiths bästa film. Den är snabb och annorlunda. Hoppas han gör nåt liknande igen. Jag har inte kollat upp Jay & Silent Bob-filmen, men den verkar inte vara någon höjdare. Såg att jag visst bara recenserat Dogma. Märkligt.


Clerks II (3/10).
(Kevin Smith, USA, 2006. IMDb.)
Kevin Smith har de senaste åren bara gjort skit. Han insåg väl kanske det själv och försöker således göra en uppföljare till sin debutfilm, Clerks. Dock är den skit den med, det hela urartar totalt och den är nördig på ett dåligt sätt, Sagan om Ringen-referenser och sån skit. Nu lovar jag att inte skriva skit i de närmsta recensionerna...


Closed Mondays (6/10).
(Bob Gardiner & Will Vinton, USA, 1974. IMDb. KG.)
Småkul leranimation där en alkis ramlar in i ett galleri och skulpturerna kommer till liv.


Cloud Atlas (4/10).
(Tom Tykwer, Andy Wachowski & Lana Wachowski, Tyskland / USA / Hong Kong / Singapore, 2012. IMDb.)
Lååååång rulle där Tom Hanks, Halle Berry och några andra spelar roller i ett gäng olika tider. Ett hopkok på 2,53. Inget jag rekommenderar om du inte, som jag, ligger sjuk…


Cockfighter (7/10).
(Monte Hellman, USA, 1974. IMDb. KG.)
Världens bästa tagline? "He came into town with his cock in hand, and what he did with it was illegal in 49 states." Jag gillar Roger Comans 70-talsrullar. Alla! Nej då, men ibland producerade han riktigt bra grejer. Och mer kult än någon annan? Den här filmen är dock inget för den som mår illa av verkligheten. Det är ett gäng tuppar som får tuppjuck och sedan inte juckar så mycket mer.


Coffee & Cigarettes (7/10).
(Jim Jarmusch, USA, 2003. IMDb.)
Jim Jarmusch har under ex antal år spelat in kortfilmer med ett tema som är att två personer spelar sig själva, men med ett manus. Det funkar fint i det flesta fall, förutom när de som står framför kameran heter Jack White och inte är en skådespelare, då känner man manuskripten, vilket aldrig är bra, men det är främst den som är dålig, sedan finns massa fina kortfilmer och allra bäst är när Alfred Molina släktforskat fram Steve Coogan som en kusin. Den var verkligen helt suverän. Men samtidigt känns denna film som ett sätt att låta oss Jarmuschinbitna få lite morot medan han jobbar på sin skrivkramp? Så tror jag det är, för det var ett tag sedan Ghost Dog kom nu och efter den har han då sammanställt kortfilmer till en långfilm samt gjort kortfilmen om Chloë Sevigny som inte kan få en lugn stund på hennes paus från en filminspelning.


Collateral (7/10).
(Michael Mann, USA, 2004. IMDb.)
Hm. Jag gillade den skarpt, men egentligen borde jag inte sett klart den. Den jag laddat ner var inspelad i en biosalong. Ok, det kan funka, bara man har micken vid duken! AAH, ibland så hör jag inte dialogen för att Audioslave spelar Shadow of the sun (som är en låt som inte alls är tillräckligt bra för att få vara med tre gånger i denna film). Dock bästa låten i filmen.. Nåväl, filmen är tuff och Cruise är super, Jamie Foxx helt ok och i som alla andra bra filmer det senaste året har vi givetvis med Mark Ruffalo i en biroll. Här ser han dock för jävlig ut. Haha. Det var skoj. Antagligen därför denna film inte är lika bra som Mitt liv utan mig och Eternal Sunshine. Mark Ruffalo ser inte bra ut i den! Haha. Jag behöver sömn...


Colour Me Kubrick (4/10).
(Colour Me Kubrick: A True...ish Story, Brian W. Cook, England / Frankrike, 2005. IMDb.)
John Malkovich spelar Alan Conway, en kille som i början av nittiotalet tog fasta på Stanley Kubricks mediaskygghet och låtsades vara honom och blev bjuden på både det ena och det andra. Det här är baserat på en sann historia, men tyvärr blir det lite tjatigt. Kul idè, ok genomförande. Filmen har inte haft nån distribution i Sverige så vitt jag vet, så ni får ladda ner den.


Concert of Wishes (6/10).
(Koncert zyczen, Krzysztof Kieslowski, Polen, 1967. IMDb.)
Oväntat att SVT visar en gammal polsk kortfilm som det inte ens är fem pers som röstat på på imdb.. Dock var den väl ingen höjdare. En liten betraktelse bara. Handlar om ett par som har varit och campat på samma plats som ett gäng killar i en buss och de ska ge sig av samtidigt. Paret tappar tältet från motorcykeln och de i bussen hittar det. Men de vill ha tjejen som hittelön då de inte har några pengar. Ja du. Flickvän eller tält? ;) Inget märkvärdigt, men lite småkul. Dessutom är den polsk. Det är inte varje dag man ser något därifrån.


Confessions of a Dangerous Mind (5/10).
(George Clooney, USA, 2002. IMDb.)
En film som det känns som geniet Charlie Kaufman skrev över en helg, dock helt ok. Men förvänta dig inte Adaptation. Ah, om två veckor kommer Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Jag väntar med stora ögon! ;)


Container (2/10).
(Lukas Moodysson, Sverige, 2006. IMDb. KG.)
Jag åkte till Åkeredshallen i jakt efter några arbetskamrater att spela badminton med. Väl där var jag ensam, fick vända tillbaka in i omklädningsrummet efter en kort väntan, det var ingen annan som ville spela den dagen. I bilen hem kände jag att det här var en bortkastad kväll, jag ska fortsätta att kasta bort den, så för att kompensera den uteblivna motionen satte jag mig på motionscykeln och tittade på den här 72 minuter långa monologen där en tjej pratar om allt mellan himmel och jord. Det är en jävligt jobbig film att titta på, men det är väl kanske tanken. Enda behållningen är en lapp på ett glasbord, på lappen står det Claes Elfsberg. Detta är roligt om man har hört talas om skrönan om att han gillar att ligga under ett glasbord och se på när någon bajsar.


Conte de quartier (5/10).
(Florence Miailhe, Kanada / Frankrike, 2006. IMDb. KG.)
Snyggt med animation i olja. Men både jag och Frans tappade intresset för dockan.


Continental, a Film Without Guns (6/10).
(Continental, un film sans fusil, Stèphane LaFleur, Kanada, 2007. IMDb.)
En film om tristessen i att ha ett värdelöst jobb. Skön, men lite seg och lite ryckig tyckte jag, hoppar lite väl mycket mellan de olika historierna.


Control (8/10).
(Anton Corbijn, Strobrittanien/USA/Australien/Japan, 2007. IMDb.)
En vacker film om Joy Divisions Ian Curtis uppgång och fall. Jag gillade verkligen hur man hade flätat ihop historien med texterna i låtarna, mycket snyggt. Dessutom funkar Corbijns foto mycket bra även i rörlig form. Rollprestationerna är fullkomligt lysande, speciellt Sam Riley och Samantha Morton.


Cool Hand Luke (8/10).
(Stuart Rosenberg , USA, 1967. IMDb.)
Grabbig och härlig film om en snubbe som pajar parkeringsautomater på fyllan och åker i finkan där han hela tiden rymmer. Lite kuriosa är att samplingen som börjar Civil War med Guns N' Roses om ni kommer ihåg den låten. "What we've got here is failure to communicate."


Corpse Bride (3/10).
(Tim Burton & Mike Johnson, USA / England, 2005. IMDb.)
I en tid då Nightmare before Christmas-spöket satt på varenda emo-unges väska inser Disney att de bör göra nåt nytt i samma stil och låter Burton göra liknande figurer i en stark Disneyfierad saga. Huja.


Coyote Ugly (1/10).
(David McNally, USA, 2000. IMDb.)
Det finns inget bra att säga om den här filmen. Dålig manus. Dålig dialog. Dåligt foto. Dåliga skådisar. Det som gör att den inte får en nolla är att den har snygga skådisar. Bah. Här är recensionen jag skrev på Imdb:

This is the worst shite so far this year. Ok, it was made last year, but I have been able to avoid it until today, when we didn't find anything interesting in the shelves.

The script is ludicrous, it's so bloody obvious what's going to happen and let's not get into the dialogue.. It's got tonnes of small flaws that bothers me, for instance the microphones is way to far from her mouth to get the words in..

The cast is not even actors, just pretty girls.. The only actor in this movie is John Goodman, that doesn't do a great part like he does when the Coen brothers direct him, but still keeps his honor.

The music is awful, this chart-music shite. OK, I can see why my friend in my old school loves this movie, it's kinda told in a woman's view, not that I'm saying it's something wrong with THAT, but it's just so bloody bad.

The only thing that could be worse is the looks of the women.


CQ (4/10).
(Roman Coppola, USA / Frankrike / Italien, 2001. IMDb.)
Yta.


Crash (7/10).
(David Cronenberg, Kanada / Frankrike / USA, 1996. IMDb.)
En helt klart annorlunda film. Den handlar om några som ser bilkrascher som en erotisk upplevelse.. Ganska skoj, men ingen superhit. Förmodligen är den den amerikanska filmen med flest sexscener. "Rated NC-17 for numerous explicit sex scenes.Rated R for accident gore, some graphic language and aberrant sexual content."


Crash (7/10).
(Paul Haggis, USA / Tyskland, 2004. IMDb.)
Helt ok film, men jag föll inte för den så som till exempel David och tydligen många andra gjort (den är med på imdb top 250). Det är en film vars idè är att alla är rasister till en viss grad och visst stämmer det, men tja, jag var inte jätteimponerad. Visst, en bra film, men inte det mästerverk många verkar tycka.


Crouching tiger, Hidden dragon (10/10).
(Wo hu cang long, Ang Lee, USA / Hong Kong / Kina / Taiwan, 2000. IMDb.)
Äntligen har jag fått se den! Har sett fram emot den ett bra tag och ny har den synats.. Två av filmens budskap är Girl Power och Make Love Not Peace. Hela historien är helt underbart berättat och ganska originellt. Kampsportsscenerna var ju överdrivna så in i norden, men det är ju en saga som har filmatiserats och då i det antika Kina hade ju vissa kunskaper om hur man kunde flyga lite och sådär.. Skoj att titta på och fruktansvärt snyggt (samma koreograf som till Matrix). Men det är ju storyn bakom dessa som är det essensiella och den är underbart skön och en annorlunda kärlekshistoria med inslag av äventyr och kampsport. En höjdare helt enkelt!


Crutchnap (3/10).
(Harmony Korine, USA, 2009. KG.)
Harmony Korine är en knasig snubbe. Det var tydligen nåt vodka-företag som lät ett gäng regissörer (jag tror Lynch och Noë var några av de andra) göra filmer baserade på deras drömmar och det här är Korines konstiga bidrag. Jag vill hellre se Trash humpers.


Cry of Jazz (6/10).
(Edvard Bland, USA, 1959. IMDb.)
Sun Ra spelar "framtidens jazz" i en kortfilm som utspelar sig på en tillställning där vita och svarta diskuterar och en vit kvinna frågar vad jazz är varpå en av de svarta killarna förklarar och dissekterar jazzens beståndsdelar och jämför dessa med de svartas kamp för rättigheter. Småkul.


Cry-Baby (3/10).
(John Waters, USA, 1990. IMDb.)
Hm. Detta är en favorit bland flera tjejer har jag förstått, kan det verkligen vara bara för att Johnny Depp sjunger och visar sig i kalsonger? Jo, det måste väl vara det, för det är allt denna filmen har att erbjuda, det och två ton överspel..


Cul-de-sac (8/10).
(Roman Polanski, England, 1966. IMDb.)
Fin noir med skitsnyggt foto, juste miljö och märkliga karaktärer. Klockren.


Cyclo (9/10).
(Xich lo, Anh Hung Tran, Vietnam / Frankrike, 1995. IMDb.)
Mycket intresant och fascinerande berättelse om en ung kille som går från att vara cykelkärra-körare till yrkesmördare. Det är stundtals mycket våldsamt och överlag mycket vackert. Lite Wong Kar-Wai-känsla. Man känner igen vissa saker från Anh Hung Trans nästa film, När solen står som högst, fotot är briljant, dock känns det inte som om denna filmen går i en speciellt färg som fallet var med När solen.. En av de sista scenerna då huvudpersonen har hällt färg i ansiktet och är helt blå och därpå lägger en guldfisk i munnen är en scen jag nog aldrig kommer glömma. Den var verkligen vacker! Storyn, då? Jodå, det är ett bra manus, men man kan ju ana av titeln hur allt kommer sluta..


Cykeltjuven (9/10).
(Ladri di biciclette, Vittorio De Sica, Italien, 1948. IMDb.)
Vilken grej. Tio spänn för en sån här gammal klassiker. Hur många i salongen? Tio, kanske femton, varav fem irriterande ungar. Jag funderade skarpt på att ta den där jävla laserpekarn och köra strålen i ögonen på dem. Det höll inte på SÅ mycket under själva filmen i alla fall. Filmen var precis lika bra som väntat, det finns inte så mycket att invända mot, förutom en liten sak som jag anser inte riktigt hör till riktiga livet, om han blir av med sin cykel och behöver den till jobbet, varför lånar han inte en av en polare tills han har råd att köpa en? Han vill inte verka så nere i skiten, ok, men vad fan. Bite the fucking bullet, man.


Cypher (4/10).
(Vincenzo Natali, USA, 2002. IMDb.)
Tråkig film med fin finish..