A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
Alla (även de som börjar med å, ä och ö.)

UK Images (3/10).
(Martin Parr, England, 2003. KG.)
Parr filmar britter på semester. En snubbe står och spelar säckpipa vid vägkanten för mynt. Han slutar när turistbussen åker iväg. Ett par spelar minigolf. Mannen missar alla slag och frugan slår hole-in-one. Rätt meningslös, men småkul ändå.


Ulee's Gold (8/10).
(Victor Nunez, USA, 1997. IMDb.)
Ett starkt och välspelat drama med Peter Fonda som biodlaren som tar hand om sina barnbarn, då deras far är i finkan och deras mor är i knarkträsket. Mycket bra.


Umberto D. (6/10).
(Vittoria Di Sica, Italien, 1952. IMDb.)
En fin film om en gammal man som inte har råd att bo kvar i sin lägenhet på den knappa pension han får ut.


Unbreakable (4/10).
(M. Night Shyamalan, USA, 2000. IMDb.)
Hmm, inget Sjätte Sinne här inte, eller de första minutrarna innan tågkraschen så finns den känslan där men sedan avtar den mer och mer och blir faktiskt riktigt dålig. Dessutom kände jag på mig att (It's all just a little history repeating - Shirley Bassey) manuset skulle ha en sån där aha-upplevelse som Sjätte sinnet hade, men denna är inte alls lika intressant, men visst är den överraskande. "They call me Mr Glass" är uttrycket som kommer användas i min gemenskapskrets den närmaste tiden.


Uncle (6/10).
(Adam Elliot, Australien, 1996. IMDb. KG.)
Märklig och fin historia om en killes farbror som gillar sin chihuahua och sina kex. Av samma kille som senare gjorde mästerverket Mary and Max.


Under Sanden (7/10).
(Sous le sable, François Ozon, Frankrike, 2000. IMDb.)
Med ett lysande spel gestaltar Charlotte Rampling en kvinna vars man försvinner, något hon förtränger och fortsätter leva sitt liv med en fiktiv man.. Detta är en lång karaktärsbeskrivning om en kvinna som inte vill sluta älska sin man utan lever kvar med honom, trots att han är försvunnen.. Väldigt bra, men ack så deprimerande..


Under the Skin (7/10).
(Carine Adler, England, 1997. IMDb.)
Bra film om en tjej vars mor dör och hon tappar fotfästet. Samantha Morton är suveränt bra.


Undergången - Hitler och tredje rikets fall (8/10).
(Der Untergang, Oliver Hirschbiegel, Tyskland / Italien / österrike, 2004. IMDb.)
Äntligen fick jag sett denna film som varit den enda jag direkt velat se senaste halvåret. Nu är jag mest peppad på The Fountain (när den nu kan tänkas komma - om ett år?). Filmen utspelas i Hitlers bunker och berättas ur hans unga sekreterares ögon. Bruno Ganz gör ett fantastiskt porträtt av Hitler och Alexandra Maria Lara gör verkligen sekreteraren till en kvinna man kan ta till sig och känna för.


Underground (9/10).
(Emir Kusturica, Jugoslavien / Frankrike / Tyskland / Ungern, 1995. IMDb.)
Suverän skröna, som förvisso jag hann se början av två gånger innan jag såg klart den den tredje gången. Jag har varit sjukt trött när jag ska se på film senaste veckan.. Men det här är verkligen en adrenalinkick i samma anda som Kustericas Svart katt, vit katt. Samma underbara karaktärer och utflippade händelser. Suveränt, dessutom med skittuff balkanmusik. ;)


Underkastelsen (8/10).
(Stefan Jarl, Sverige, 2010. IMDb. KG.)
En dokumentär alla borde se. Sjukt skrämmande.


Undertow (6/10).
(David Gordon Green, USA, 2004. IMDb.)
En ok rulle där två bröder får sin far mördad av sin farbror och tar till flykt. Ibland får man lite George Washington-känslor, men ändå inte. Jag ser fram emot Greens Snow Angels och det lite märkliga valet att göra film med Apatow-gänget med Pineapple Express.


Underworld (2/10).
(Len Wiseman, USA / Tyskland / Ungern / England, 2003. IMDb.)
Ja, jag såg den här helt själv. Eget val. Varför kan du kanske fråga dig själv? Jo, jag har sett hur Kate Beckinsale gått från att vara världens charmigaste i geniala Shooting Fish, hoppat över att se henne i Pearl Harbor, men sett annan skit, men detta är värst hittils. Om ödet får bestämma med John Cusack var ok pga bra musik, men detta är bara så banalt och tråkigt. Snott en massa från Matrix också. Det värsta är att hon har fortsatt i samma anda och gjort Van Helsing efter det här. Jag tror att hon gör det hon tycker är roligt och det lär vara jävligt skoj att hoppa omkring i vajrar and shit. Men, fan vad lämnar hon efter sig? Nada.


Ung Rebell (8/10).
(Rebel Without a Cause, Nicholas Ray, USA, 1955. IMDb.)
Jag gillade den här rullen. James Dean är tuff och tjejen är söt. Man behöver inte begära så mycket mer av den här filmen, känns det som...


United 93 (6/10).
(Paul Greengrass, USA / Frankrike / Frankrike, 2006. IMDb.)
Ok, varenda jävel som inte har legat i dvala har ju koll på att det var två plan som flög in i WTC och ett i Pentagon den elfte september, men varför störtade det fjärde? Det får vi reda på här. Intressant rulle, trots att man vet hur det slutar...


Up in the Air (4/10).
(Jason Reitman, USA, 2009. IMDb.)
Fick mig bara att känna mig ensam. Men med fina toner. Det blir Elliott Smith ikväll.


Up! (5/10).
(Fred Meyer, USA, 1976. IMDb. KG.)
Russ Meyer ftw! Haha.


Upp (8/10).
(Up, Pete Docter, USA, 2009. IMDb.)
Ännu en suverän film från Pixar, dock lite väl hemsk mot slutet, det tyckte i vart fall min systerson när han sött satt i sina 3D-glasögon och kramade knäna.


Utlämnad (8/10).
(Rendition, Gavin Hood, USA / Sydafrika, 2007. IMDb.)
Rendition skulle jag se på filmfestivalen om jag är i era skor (dvs inte är upptagen när den visas). En tajt film om en man som blir bortförd när han kommer till USA, då han blivit misstänkt för ett terrorattendat. I filmen får vi dels följa hans frus desperata försök att få tag i honom samt den nya CIA-killen på plats att övervaka tortyren... Familjen Gyllenhaal går från klarhet till klarhet. Jake är duktig i sitt gestaltande av den lite för unge CIA-agenten, Meryl Streep är stenhård som CIA-boss och nye favoriten J.K. Simmons som spelar mellanchefen där emellan är lika bra här som i Juno. Spännande och snyggt utförd.


Utvandrarna (6/10).
(Jan Troell, Sverige, 1971. IMDb.)
En lite överskattad film. Det är förvisso en fin historia, men ärligt talat känner jag inte så mycket med karaktärerna. Vi har ett gött gäng som ger sig ut på sjön för att komma till det fina landet i väst, några klarar't, några dör. Allt berättat ytterst långsamt vilket genererar i en timme för lång film. Ork.