Här skriver jag lite om alla filmer jag ser. Ibland känner jag för att skriva, då blir det långt, ibland inte. Om du vill kan du kolla efter en särskild recension, sorterat efter titel, ibland kan det vara originaltiteln, då jag ibland ser filmer innan de får en svensk titel.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
Alla (även de som börjar med å, ä och ö.)

Three monkeys (8/10).
(Üç maymun, Nuri Bilge Ceylan, Turkiet / Frankrike / Italien, 2008. IMDb. KG.)
En politiker kör på en man och inser att det skulle helt förstöra hans karriär så han betalar sin chaufför för att ta på sig skulden och sitter av tiden i finkan. Suveränt bra.


Her (10/10).
(Spike Jonze, USA, 2013. IMDb.)
Spike Jonze har gjort en lång rad underbara musikvideos och några mästerverk där Charlie Kaufman skrev manuset (Adaptation och I huvudet på John Malkovich), nu manusdebuterar han med en film där Joaquin Phoenix blir kär i sin mobil. I en nära framtid har iPhonens Siri blivit lite mer avancerad och har nu artificiell intelligens och Scarlett Johanssons röst. Filmen tar sedan upp de filosofiska sidorna av att vara kär i nån som inte har en kropp. Fullkomligt briljant, helt klart årets bästa film redan nu. Jag och mitt sällskap satt bara och mös efteråt. Perfekta dejtfilmen så gå och se den med nån du älskar, men lämna mobilen hemma.


One, Two, Three (7/10).
(Billy Wilder, USA, 1961. IMDb. KG.)
Billy Wilder har tydligen gjort en film om en Coca-Cola man i Västberlin i början av 60-talet! Tack för det tipset, IMDb! Storyn är att denne herre får besök av chefens dotter som givetvis kärar ner sig i en kommunist. Underbar, typisk Wildersk slapstick. Älskar att mannen fru kallar honom führer!


Call Girl (5/10).
(Mikael Marcimain, Sverige / Norge / Finland / Irland, 2012. IMDb. KG.)
Call Girl var ok. Snygg.


Monica Z (6/10).
(Per Fly, Sverige, 2012. IMDb.)
Edda är fantastisk, men jag stör mig på att en tar sig sådana friheter med vad som hänt i verkligheten. Jag önskar att jag inte visste om det innan.


Rolling Thunder (4/10).
(John Flynn, USA, 1977. IMDb. KG.)
Bra, om det inte vore för en gigantisk lucka i manuset. Storyn är att en pow-fånge kommer hem och får massa pengar av en lokal handlare. Några män rånar honom på dessa silverdollar samt skjuter hans fru och son, men INTE HONOM. Sedan ska han hämnas. Varför skjuter de inte honom direkt? Mycket märkligt. Jag hade förväntat mig lite mer av manusförfattaren till Taxi Driver.


Fucking Åmål (10/10).
(Lukas Moodysson, Sverige, 1998. IMDb. KG.)
Sublime.


Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (8/10).
(Pedro Almodóvar, Spanien, 1980. IMDb. KG.)
Underbar.


Salomé (3/10).
(Pedro Almodóvar, Spanien, 1978. IMDb. KG.)
Kass kortfilm där en man är villig att offra sin son inför en vacker kvinna.


Workingman's Death (6/10).
(Michael Glawogger, Österrike / Tyskland, 2005. IMDb. KG.)
Fin, men kanske inte det mästerverk jag väntat mig.


äldre »
(1811 filmer på 182 sidor.
)